Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie: De fiets, de fiets en verder niets

5 maart 2023 - 23 april 2023

De expositie staat in het teken van de bekende uitspraak die Joop Zoetemelk deed toen hij de vraag kreeg voorgelegd waaruit zijn leven naast het fietsen bestond. ‘De fiets, de fiets en verder niets’ was hierop zijn antwoord. Daarnaast is de zin inmiddels een titel van een boek en wordt het op veel plaatsen gebruikt als het gaat om ‘ de liefde voor de fiets en/of de koers’.

René en David zijn, naast galerie eigenaar van Galerie Bonnard en kunstliefhebbers gek op ‘de fiets’. Al vanaf jonge leeftijd was de fiets altijd meer dan ‘slechts’ een vervoermiddel. Op de racefiets worden, weer of geen weer, wekelijks heel wat kilometers afgelegd onder het credo: “Weer of geen weer, altijd fietsweer!” Daarnaast volgen ze het wielrennen en de renners op de voet en smullen ze van de verhalen in wielerboeken magazines en podcasts. Niet te vergeten likken we onze lippen af bij het zien van een mooi nieuw raceframe, en maakt David graag schilderijen over de racefiets en het fietsen.

Wim Daniëls, schrijver van veel boeken, waaronder De taal van de fiets, en zelf oud-wielrenner, deelt de liefde voor de fiets en de koers. Tijdens ontmoetingen in de galerie ontstond het idee om een expositie met dit thema te organiseren.

JW Roy, zanger en net als Wim Daniëls, oud-wielrenner is degene die tijdens de opening zijn muziek zal laten horen. JW Roy maakte in het verleden al een aantal nummers over het wielrennen en in zijn CD met boek ‘Kouwe Kermis’ wordt is op foto’s de wielrenner JW Roy te zien. In het verleden deed hij met andere musici al projecten als ‘Sint Willebrordsessies’ en  ‘Lance the rock opera – Willebrord sessions Volume 2’.

Een groep kunstenaars, waaronder Wencke Vinks, is door hen uitgenodigd en zal deelnemen aan de expositie. Van deze expositie verschijnt een boek met daarin alle geëxposeerde kunstwerken afgewisseld met teksten en verhalen over de fiets, fietsen en de koers.

U bent van harte welkom bij de opening op 5 maart 2023 om 14:00 uur.

Gegevens

Begin:
5 maart 2023
Einde:
23 april 2023
Evenement Categorie:
Site:
https://www.galeriebonnard.com/agenda/de-fiets-de-fiets-en-verder-niets/

Organisator

Gallerie Bonnard
Telefoon
06 - 12 400 861
E-mail
info@galeriebonnard.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Gallerie Bonnard
Berg 9
Nuenen, 5671 CA Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
06 - 12 400 861
Bekijk de site van Locatie

Copyright © 2024 Wencke Vinks. ©Photography by Wencke Vinks. All Rights Reserved. All content on this website may not be published, broadcast or otherwise redistributed without permission. Disclaimer