Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wencke Vinks in het Rijksmuseum!

15 juli 2019 - 15 september 2019

Lezende vrouw

Wencke Vinks is definitief geselecteerd voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Dit betekent dat haar ingezonden werk samen met andere werken van Nederlandse en internationale kunstenaars van 15 juli t/m 15 september 2019 te bezichtigen is in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling Lang Leve Rembrandt wordt georganiseerd ter gelegenheid van Het Jaar van Rembrandt. Wencke Vinks was reeds door uit een voorselectie van maar liefst 8.390 inzenders uit 95 landen.

Haar werk de ‘Lezende Vrouw’ ontstond spontaan toen een model in haar atelier even een poseer pauze nam, haar jas aantrok en haar iPad ter hand nam. “Toen ik binnenkwam in mijn atelier zag ik hoe haar gezicht en de binnenkant van haar capuchon door het beeldscherm werden belicht. Ik was direct gegrepen door het dramatische lichteffect en ik voelde me uitgedaagd door de ongebruikelijke wijze waarop mijn model werd uitgelicht.” De vergelijking met Rembrandt’s Lezende vrouw was snel gelegd. Waar het bij Rembrandt gaat om reflecterend licht van een bladzijde van een boek gaat het in het werk van Wencke Vinks om een blik direct in de lichtbron zelf. Geweldig om zo de lezende vrouw anno 2019 uit het hedendaagse levensbeeld neer te zetten in een schilderij in de sfeer van Rembrandt.

Gegevens

Begin:
15 juli 2019
Einde:
15 september 2019
Evenement Categorie:

Locatie

Rijksmuseum
Museumstraat 1
Amsterdam, 1071 XX Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
020 674 7000
Bekijk de site van Locatie

Copyright © 2024 Wencke Vinks. ©Photography by Wencke Vinks. All Rights Reserved. All content on this website may not be published, broadcast or otherwise redistributed without permission. Disclaimer