Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomerexpositie: Van trotse pauwen en meesterlijk licht

24 juli 2022 - 25 september 2022

Dit voorjaar ben ik uitgenodigd voor een duo expositie in museum De Casteelse Poort in Wageningen.

Samen met de prachtige sculpturen van mijn collega Arno Goossens zullen mijn schilderijen deze zomer te zien zijn in de expositie ‘Van trotse Pauwen en meesterlijk licht’. Zowel de beelden van Arno als mijn schilderijen beschrijven onze relatie met de natuur.

Wencke Vinks
Wencke Vinks richt zich met een losse penseeltoets op de menselijke figuur gesitueerd in een natuurlijke omgeving. Hiermee wil zij haar liefde voor en haar emotionele band met de natuur tot uiting brengen. Haar schilderstijl kenmerkt zich door een combinatie van realisme en impressionisme. Lichtwerking is haar kompas bij de totstandkoming van haar schilderijen. In 2019, het Rembrandtjaar, werd haar schilderij, een moderne versie van Rembrandts lezende vrouw, opgenomen in de tentoonstelling ‘Lang leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum. Vorig jaar won zij een aflevering van het televisieprogramma ‘Sterren op het doek’ met haar schilderij van Hadewych Minis.

Arno Goossens
Arno Goossens is bioloog en beeldhouwer en laat zich door de natuur inspireren, vooral door dieren, hun gedrag en beweging. In zijn werk staan de dieren met hun beweging en hun gedrag centraal. Om zijn gevoelens te verbeelden gebruikt hij een typische houding van het gedrag van een dier. Een trotse pauw, baltsende kraanvogels, een drinkende giraffe of de kracht van een stier zijn belangrijke inspiratiebronnen. Zijn bronzen beelden zijn realistisch figuratief. Hij giet zijn beelden ‘cire perdu’, de verloren-wasmethode. De oorspronkelijke ambachtelijke manier van werken.

Museum De Casteelse Poort
Bowlespark 1a, Wageningen

Gegevens

Begin:
24 juli 2022
Einde:
25 september 2022
Evenement Categorie:
Site:
https://www.casteelsepoort.nl/van-trotse-pauwen-en-meesterlijk-licht/

Organisator

Museum De Casteelse Poort
Telefoon
0317 421 436
E-mail
info@casteelsepoort.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Museum De Casteelse Poort
Bowlespark 1a
Wageningen, 6701 DN Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
0317 421 436
Bekijk de site van Locatie

Copyright © 2024 Wencke Vinks. ©Photography by Wencke Vinks. All Rights Reserved. All content on this website may not be published, broadcast or otherwise redistributed without permission. Disclaimer