Open altelier

Open atelier

02/11/2019 – 03/11/2019

Op zaterdag 2 en zondag 3 november 2019 stelt kunstenares Wencke Vinks voor de eerste keer de deuren van haar atelier open voor publiek. Wencke exposeerde deze zomer in het Rijksmuseum als finalist van de Lang Leve Rembrandt prijsvraag waar zij was geselecteerd uit een voorselectie van maar liefst 8.390 kunstenaars. Haar werk de ‘Lezende Vrouw’ is nu weer terug in Doesburg en zal o.a. in haar atelier te zien zijn. Voor het eerst zal ze haar kunst in Doesburg tentoonstellen.

Wencke Vinks studeerde in de jaren negentig aan de Design Academy in Eindhoven. Waarna ze jarenlang als Art Director werkzaam was. Sinds 2015 is Wencke fulltime bezig als kunstschilder. Over haar werk zegt zij: “Mijn passie ligt vooral in het schilderen van een model in relatie tot de natuurlijke omgeving”. Om haar schilderstechnieken verder uit te diepen ging zij o.a. in de leer bij gerenommeerde schilders, waaronder Sam Drukker, Jeremy Lipking (USA) en Svetlana Tartakovska.

Naast haar winnende schilderij de Lezende Vrouw is er een groot deel van haar schilderijen en tekeningen te zien en te koop. Ook zijn er prachtige schilderijen te koop die ze tijdens haar reizen naar Nepal, China, Italië en Zwitserland maakte.

U bent van harte welkom!

Wencke Vinks Open Atelier en verkoop, schilderijen en tekeningen

Meipoortstraat 64, Doesburg
Zaterdag 2 en zondag 3 november 2019 van 12:00 tot 17:00 uur.

 

Als u dit weekend niet in de gelegenheid bent om een bezoek te brengen aan het atelier maar wel graag eens de schilderijen in levende lijve wilt bekijken, dan is er altijd de mogelijkheid om apart een afspraak te maken.[:]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *