Transparant monochroom portret schilderen

01/03/2023 + 08/03/2023

Op verzoek van cursisten geef ik een 2-daagse workshop ‘Monochroom portret schilderen met olieverf’. Deze techniek kun je inzetten als gedetailleerde onderschildering voor een portret in olieverf, maar omdat het resultaat vaak een prachtige sfeer op zichzelf weergeeft kan het ook voor een volwaardig schilderij worden ingezet, ongeacht welk genre je kiest.

Wat leer je?

  • Monochroom schilderen is een complete toonstudie gemaakt in één kleurfamilie.
  • Met deze studie hoeven we ons alleen te richten op toon, tekening en compositie zonder ons druk te maken over kleur.
  • Je leert transparant een schilderij op te bouwen.
  • Voordeel van deze techniek is dat je makkelijk kan corrigeren en dus meer kan experimenteren (wat erg handig is bij het schilderen van een levend model).

De workshop start met een korte uitleg over de techniek waarbij ik een demo zal geven waarin de techniek tot in detail wordt uitgelegd. In de middag ga je zelf aan de slag om feeling met de techniek te krijgen en je te richten op het schilderen van een levend model. Dag 2 starten we weer met een leeg doek en werken we tot een volwaardig gedetailleerd portret van ons model. Ik zal je hierbij helpen en korte instructies geven.

 

Voor wie is deze 2 -daagse?

De klas staat open voor alle niveaus. Als je weinig of nooit naar een levend model hebt geschilderd is deze workshop écht iets voor jou. Ook voor gevorderden is deze subtiele techniek een aanrader, omdat je je kunt concentreren op wat een penseel kan en hoe je het gevarieerd kunt hanteren.

2-daagse workshop: Transparant monochroom portret schilderen

Datum: Woensdag 1 maart en woensdag 8 maart 2023​

Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur

Voor aanmelding en meer info kijk op Workshop Monochroom portret schilderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *