Nieuws

Momenteel ben ik met de laatste voorbereidingen bezig voor mijn eerste expositie in mijn werk- en woonplaats Doesburg. Vorig jaar kreeg ik naar aanleiding van mijn deelname aan de expositie Lang leve Rembrandt in het Rijksmuseum een uitnodiging van Stichting De Raadskelder om in het hart van Doesburg te exposeren. De expositie genaamd ‘Natural reflections’ vindt plaats tegen het decor van de prachtige middeleeuwse binnenstad in de sfeervolle Raadskelder van het stadhuis. Ik nodig u hierbij van harte uit om bij de opening aanwezig te zijn. In verband met catering verneem ik graag of bij de opening aanwezig zult zijn. De opening is zondag 22 maart om 13.30 uur in de hal van het Gemeentehuis, Roggestaat 2, Doesburg.
Read more

Open altelier

Open atelier op 2 en 3 november 2019

Op zaterdag 2 en zondag 3 november 2019 stelt kunstenares Wencke Vinks voor de eerste keer de deuren van haar atelier open voor publiek. Wencke exposeerde deze zomer in het Rijksmuseum als finalist van de Lang Leve Rembrandt prijsvraag waar zij was geselecteerd uit een voorselectie van maar liefst 8.390 kunstenaars. Haar werk de ‘Lezende Vrouw’ is nu weer terug in Doesburg en zal o.a. in haar atelier te zien zijn. Voor het eerst zal ze haar kunst in Doesburg tentoonstellen.
Read more

Lezende vrouw

Wencke Vinks in het Rijksmuseum!

Wencke Vinks is definitief geselecteerd voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Dit betekent dat haar ingezonden werk samen met andere werken van Nederlandse en internationale kunstenaars van 15 juli t/m 15 september 2019 te bezichtigen is in het Rijksmuseum in Amsterdam.
Read more

painters_plaza

Expositie: Painters Plaza

Onder de naam Painters Plaza exposeren dit voorjaar zes Gelderse kunstschilders in de Noorder-kapel van de Stevenskerk in Nijmegen. Wencke Vinks is één van de zes kunstenaars.
Read more

Ulrich Suberg

4-daagse workshop met Ulrich Suberg

2019 ben ik zeer goed en intensief opgestart. Het was een leerzame week in Haren bij Onderneming op Kunstgebied. 4 dagen lang een levend naaktmodel tekenen in de ochtend en in de middag levend model voor een portretsessie in aparte sessies opgebouwd. Door de lange observaties had ik de gelegenheid om eens meer in detail te treden tijdens een schildersessie. En een levend naaktmodel tekenen of schilderen is voor mij een exotisch uitstapje wat zeker naar meer smaakt. Artiest of niet… ik kan het iedereen aanraden om eens uit je comfortzone te kruipen en in het diepe te duiken. Werkt heel verfrissend in vele opzichten!